Už nějakou tu dobu se snažím vyhýbat pšeničné mouce. Zjistila jsem totiž, že je mi po ní těžko, jsem nafouklá a tak vůbec … nedělá mi prostě dobře. Ale přeci jen jíst ty pomazánky samotné, nebo jen se zeleninou… to není ono. Občas mám zkrátka na pečivo chuť. Zkoušela jsem různé recepty na low carb (tedy nízko-sacharidové) pečivo a postupně jsem si jeden vychytala k dokonalosti. Ta oříšková chuť semínek je prostě super a taky je hotový raz dva, což je taky super 🙂 🙂
Jestli ale čekáte, že bude chutnat stejně jako váš oblíbený „konzumní“chleba, tak to vás zklamu – nechutná. Z podstaty věci ani nemůže. Je zde totiž úplně jiné složení, ale můžu vás ubezpečit, že je chlebík prudce jedlý, krásně zasytí a ještě navíc je i plný zdravých tuků. Pro ty, co chtějí opravdu low carb chleba a vadí jim těch 50g vloček – lze je bez problému vynechat a přidat o to více semínek. Mám odzkoušeno 😉
A myslím, že jako občasná alternativa je tento chleba dobrý i pro ty, kteří pšenici/nepšenici neřeší. Takže dost řečí, tady je recept 🙂
Mějte se moc fajn a užívejte si podzim!
Jana
ale máte tam vajička- bez nich to nejde?
Bez vajíček jsem nezkoušela