Krásný předvánoční čas 🙂 Mám tady pro vás další tip na zdravé cukroví bez cukru i pšeničné mouky. Doma jsme ho už loni otestovali a vzhledem k velkému úspěchu rozhodně zařazujeme i letos, a tak jsem se rozhodla, že se s vámi o recept podělím. Synek má rád „ty s dírou“ proto jsem uvažovala, jak napodobit linecké zdravější variantou. Můj muž zase miluje cokoliv makového, a tak jsem si trošku pohrála, zaexperimentovala a vznikla z toho tahle „linecká“ maková srdíčka 🙂 Ke slovu se dostala opět má oblíbená žitná mouka, datlová pasta a kvalitní včelí med. Slepovala jsem domácí marmeládou bez cukru << recept zde >>
Jsou vynikající i čerstvě upečené, ale čím déle je necháte odležet, tím víc se stanou vláčnějšími a chuť máku se víc rozvine. Konzistence těsta by měla být stejná jako na klasické linecké, musíte si s tím trošku pohrát, protože hodně záleží na tom, zda použijete namočené datle, nebo datlovou pastu. A jako u lineckého – čím míň se budete s těstem „mazat“, tím lépe. Takže žádné zdlouhavé hnětení, je to hotovo raz dva a s těstem se dobře pracuje. Navíc i krásně vypadají, no ne? 🙂